Puheenjohtajan kirje, lokakuu 2020

Hei kaikki Gaia ystäväni,

Koronakurimuksen vain kiihtyessä joudun raskain sydämin ilmoittamaan, että 6.11.2020 suunnittelemamme Gaian 20-vuotisgaala joudutaan siirtämään turvallisempaan ajankohtaan. Kaikki oli jo valmiina viimeistä silausta myöten, niin tilojen, koristelusuunnitelmien, menun, juomien, ohjelman ja esiintyjien sekä juhlamielen osalta. Mutta vastuullisuuden nimissä juhlimme upeaa 20-vuotta täyttävää yhdistystämme myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, missään tapauksessa juhlia ei peruuteta kokonaan! Jotkut olivatkin ehtineet maksaa illalliskortin ja nämä maksut palautamme asap. Eli jos olet jo maksanut illalliskortin, ilmoita tilinumerosi minulle mahdollisimman pian sähköpostiini sylva.vahtera@iro.fi.

Juhlavuoteemme liittyy myös Gaiojen nimikkorannekoru, kuten oli 5 vuotta sittenkin. Rannekoru on valkokullattua strelinghopeaa, jossa on pientä bling-bling –koristelua. Se on yhdenkoon koru, eli voit säätää rannekorun ympärysmittaa ranteesi mukaan. Korun hinta on 65 € ja minimitilausmäärä on 30 kpl. House of Elliot toimittaa rannekorut omakustannushintaan ja tästä jää pieni siivu tukemaan Gaian toimintaa. Gaian sivuilta löydät tarkemmat ohjeet Gaia-rannekorun tilaamiseen.

Pyrimme jatkamaan Gaian toimintaa livetapaamisina kokoontumisrajoitusten puitteissa myös loppuvuoden ajan, mutta varmaankin hieman pienimuotoisempana. Otimme jo ensi askeleen Gaia goes digital -hankkeessa syyskuussa Finlaysonin tilaisuuden yhteydessä, kun ko. tilaisuus striimattiin verkkoon. Tällainen hybridimalli tulee olemaan käytössä myös 26.10 järjestettävässä Mandatumin tilaisuudessa. Kaikkiaan pyrimme hyödyntämään myös verkkoa sisällön jakamisen ja verkostoitumisen tiimoilta. Pyrimme löytämään myös yhteistyökumppaneittemme kautta webinaarimahdollisuuksia, kuten kohta ilmoitettava Ellun Kanojen Muutosvoima-webinaari 21.10. Gaian toiminta tulee jatkossa olemaan monikanavaista. Mutta tästä lisää aivan pian, kun lanseeramme erikseen Gaiojen digitaalisen tulevaisuuden.

Koska johtajuus on Gaiojen ytimessä vahvana, teemme näin 20-juhlavuoden merkissä tulevaisuuden johtamista käsittelevän tutkimuksen. Saat niin ikään aivan lähiaikoina kutsun tulla vastaamaan näihin tutkimuskysymyksiin ja toivonkin, että kaikki Gaiat uhraisivat noin 15 minuuttia aikaa yhteisen asiamme hyväksi.

Vielä lopuksi haluan kertoa muutamat terveiset ja tunnelmat Ahvenanmaan verkostomatkastamme. Olette varmaan kaikki nähneet Facebook ryhmässämme kuvia tästä upeasta matkasta. Matkanjohtajana en ole ehkä jäävi toteamaan, että oli todella upea reissu, mutta totean nyt kuitenkin näin. Vaikea oli uskoa, että viivyimme matkalla vain noin 36 tuntia, sillä se tuntui paljon pidemmältä. Näimme ja koimme paljon, ja ennen kaikkea sellaista, mitä minä ainakaan en olisi päässyt kohtamaan ilman Gaia Networkia. Asiaa, taidetta, ihania ihmisiä, hyvää ruokaa, ehkä hivenen viiniäkin, upeita maisemia, huikeita tarinoita, uutta ymmärrystä oluesta ja ennen kaikkea tutustumista toisiimme entistä paremmin. Kiitos kaikille kanssamatkaajille, teitte matkastamme ikimuistoisen!

Kiitollisena, että olemme selviytyneet tästä vuodesta edes jotenkuten ja haikeana näistä ikävistä muutoksista, joita on ollut pakko tehdä, uskon vahvasti Gaiojen sisaruuteen ja verkostoitumisen voimaan. Itselleni nämä kohtaamiset ovat olleet aina merkittäviä ja tulleet eristäytymisen ajan myötä yhä merkityksellisemmiksi.

Ihanaa syksyn odotusta ja aina vain parempaa huomista

t. Sylva Vahtera
Gaia Network
Hallituksen puheenjohtaja