Puheenjohtajan kirje, kesäkuu 2021

HYVÄÄ JUHANNUSTA JA IHANAA KESÄÄ GAIAT!

Niin vaan on aika rientänyt, että juhannusta voidaan juhlia jo tällä viikolla. Ainakin helle on meitä hellinyt ja kesän sää näyttää lupaavalta. Kohta alkavat kesälomat tuovat meille kaikille tarpeellisen tauon kaikesta arjen tohinasta.

Myös Gaian toimisto siirtyy kesälaitumille heinäkuun ajaksi. Jos jostain syystä teille tulee kiireellistä asiaa Gaian toimintaan liittyen, niin allekirjoittanut ja varapuheenjohtajamme Tinde Paavola toimivat takapäivystäjinä.

Gaiojen kevät meni pääsääntöisesti webinaarien merkeissä sekä Otavan kirjavinkkejä lueskellessa. Webinaareja saimme pidettyä peräti kahdeksan, joista osa löytyy myös tallenteena. Turun alueen helpommasta koronatilanteesta johtuen pystyimme siellä pitämään kaksi livetapaamista, mikä oli kyllä todella ihanaa.

Nyt kesäkuussa kokoontumisrajoitusten helpotuttua viime viikon tutustuminen CTN Recovery Cliniciin oli todellinen ”sokeri pohjalla”.  Heidän tarjoamansa kylmähoidot tulevat ainakin minulle tuomaan todellista helpotusta polven nivelrikkovauriooni. Ja Gaioille on tietenkin myös erikoistarjous CTN:n hoidoista (tarkista sähköposti!).

Syksyn tilaisuuksia ollaan vauhdilla sopimassa ja suunnittelemassa pääsääntöisesti livetapaamisten merkissä, jotta perusajatuksemme verkostoitumisesta toteutuisi paremmin. Luvassa on mm. kulttuuria Turun Musiikkijuhlilla, tutustuminen Järvenpäässä maailman parhaaseen Citymarketiin ja sen kauppiaan Markku Hautalan filosofiaan, vierailu ihanaan puutarhamaailmaan Garden Livingiin perustajansa Ewa Wuiten opastamana, tapaaminen Kuntaliiton Minna Karhusen kanssa ja Minnan uramatkan varrelta tarttuneista opeista kuuleminen sekä vierailu Turun Hiippakuntaan ja tutustuminen Turun piispaan Mari Leppäseen. Ilmoittautumiset näihin avautuvat lähiaikoina. Verkostomatka suuntautuu tänäkin koronavuonna kotimaahaan, Tampereelle. Luvassa on monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa ja mukaan voi jo nyt ilmoittautua – lue lisää  verkkosivujemme Tapahtumat-osiosta!

Koronatilanteen helpotuttua (toivottavasti pysyvästi) saamme varmasti kokea myös kiinnostavia kirjailijatapaamisia Otavan yhteistyön merkeissä. Kaikkiaan tilaisuuksien osalta etenemme terveysturvallisuus edellä.

Viime vuosi oli Gaian toiminnan 20., ja sen piti olla juhlavuotemme. Toisin kävi, niin gaala kuin muutkin tilaisuudet jouduttiin koronan vuoksi siirtämään – mutta ei siis perumaan! Marraskuu on siis juhlakuukautemme! Nyt juhlagaalamme pidetään 27.11.2021 iltatilaisuutena Yrjönkadulla G18-juhlahuoneistossa. Varatkaa jo aika kalentereistanne. Lisäksi marraskuussa on myös johtamisen aihepiiriin keskittyvä juhlaseminaarimme, joka pidetään uudella Keskon K-Kampuksella.

Elokuussa nähdään, nauttikaa kesästä!

Sylva Vahtera

Puheenjohtaja

Gaia Network Association