Puheenjohtajan kirje – Joulukuu 2022

On aika sanoa hyvästi ja kiittää kauniisti!

Hyvät Gaiat, niin se kolme vuotta sitten mennä ohi viuhahti. Viimeistä puheenjohtajakauttani on enää jäljellä vajaat 10 päivää. Joten on aika sanoa hyvästi ja kiittää luottamuksestanne.

Tämä toinen puheenjohtajakauteni on ollut selvästi vauhdikkaampi kuin se edellinen kymmenkunta vuotta sitten. Korona-aika ja tapahtumien järjestäminen vei energiaa luvattoman paljon: monia suunnitelmia, suunnitelmien perumisia ja taas uusia suunnitelmia. Gaian toiminta myös antoi energiaa ja näistäkin selvisimme: saimme pidettyä verkostomme kriisiaikanakin virtuaalisesti aktiivisena. Positiivinen asia koronassa oli, että teimme mekin digiloikan, vaikka eihän virtuaalinen kosketus ole koskaan sama kuin oikea kasvokkain kohtaaminen.

Paljon ehti tapahtua kolmessa vuodessa. Kolme ihanaa verkostomatkaa: Ahvenanmaalle, Tampereelle sekä sokerina pohjalla Champagneen ja Reimsiin. Upeina kohokohtina olivat myös Gaian 20-vuotisjuhla 20-luvun jazztunnelmissa, seminaari yhteistyössä Keskon kanssa ja viimeisimpänä Turun 10-vuotisjuhlat Submarinassa. Kaikkiaan olemme pitäneet kolmen vuoden aikana peräti 83 tapahtumaa, melkoinen määrä tiukkaa asiaa, hyvinvointia, kulttuuria, viihdykettä ja verkostoitumista.

Meitä Gaioja on nyt vajaa 200. Uusia jäseniä saamme kuukausittain, osa suositusten kautta, osa taas on löytänyt meidät verkosta. Olen näiden kolmen vuoden aikana soittanut aina uusille jäsenille (muutamaa tavoittamatonta lukuun ottamatta) ja toivottanut tervetulleeksi Gaiaan, onnitellut erinomaisesta valinnasta ja toivottavasti madaltanut kynnystä osallistua tapahtumiimme. Nämä runsaat 80 puhelua ovat olleet minulle todella mieluisia, ihania kohtaamisia uusien ihmisten kanssa.

Puheenjohtajan työ ei kuitenkaan ole vain yhtä juhlaa ja hienoja tapahtumia. Kulissien takana on paljon työtä, arkista ahertamista hallinnon, talouden ja monenlaisten järjestelyjen tiimoilta. Ja tämä työ on lähes jokapäiväistä, niin kuin kaikki Gaiojen entiset puheenjohtajat tietävät. Mutta kun työtä tekee sydämestään itselleen tärkeän asian vuoksi, loppuun saatettu työ palkitsee tekijänsä.

Onneksi tätä työtä ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin. Apuna on hallitus ja lähes päivittäisenä ilonani assistenttimme Nea Paavola.

Olen ollut Gaian jäsenenä 15 vuotta, hauskan sattuman kautta. Näistä vuosista yli puolet on kulunut hallitustehtävissä ja muutama vuosi toiminnan tarkastajana ja aina innokkaana tapahtumiin osallistujana. En olisi koskaan kuitenkaan arvannut, miten tärkeäksi tämä verkosto on minulle muodostuisi. Tuntuu siltä kuin Gaiat olisi merkittävä osa nykyidentiteettiäni. Paljon uusia kokemuksia, tapahtumia, paikkoja, joihin en milloinkaan olisi muutoin päässyt, upeita ihmisiä, uusia ystäviä. Olen todella kiitollinen saadessani olla osa tätä upeaa verkostoa.

Jätänkin nyt minulle niin tärkeän Gaian uuden puheenjohtajamme Kristiina Paavolan hellään huomaan, hieman haikein mielin mutta myös helpottuneena ja ennen kaikkea luottavaisena Gaian tulevaisuuteen. Uskon, että Gaioilla on taas hyvä hallitus, tilillä kohtuullisesti rahaa ja paljon uusia ideoita tuleviin tapahtumiin.

Jäseniltä toivon jatkossakin vastuullisuutta tapahtumiamme kohtaan: no show`t eivät ole toivottavia jatkossakaan.

Haluan toivottaa myös kaikille Gaioille ja heidän läheisilleen rauhaisaa joulun aikaa ja menestyksekästä vuotta 2023. Ja erityiskiitos teille, jotka jaksoitte lukea kirjeeni loppuun asti

Tapahtumissa tavataan!!!

Sylva

kohta ex-puheenjohtaja