Puheenjohtajan kirje, joulukuu 2021

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta rakkaat Gaiat

Niin se tämäkin (korona)vuosi lähenee loppuaan. Mutta paljon on Gaian tiimoilta tänäkin vuonna koettu, kuultu ja kohdattu. Gaia on tarjonnut jäsenilleen yli 30 tilaisuutta, kohtaamisia ja webinaareja. Olemme jälleen tilaisuuksien osalta, poliitikkoja lainatakseni, olleet veitsenterällä ja toisaalta olemme saaneet mennä, kokea ja tehdä. Kuitenkin varsinkin loppuvuoden tilaisuuksia olemme joutuneet siirtämään ihan viime hetkillä. Mutta ne odottavat meitä sitten ensi vuonna.

Onneksi vuoden kaksi päätapahtumaa saimme livenä pidettyä. Upea ja monipuolinen Tampereen verkostomatka (kiitos edelleen Eeva-Liisa Heinaro) teki ikiturkulaisestakin tuon kilpailijakaupungin ihailijan. Ja aivan viime metreille jouduimme jännittämään, onnistuisiko vihdoin tuo jo kertaalleen siirretty 20-vuotisjuhlagaalamme. Saimme kuin saimmekin juhlia 20 (+1) –vuotiasta verkostoamme upeissa G18-juhlasalin puitteissa ja 20-luvun hengessä. Pukuloistoa, prameutta, helmiä, sulkia ja höyheniä riitti ihan pikkutunneille asti. Kiitos kun teitte juhlastamme todellisen juhlan.

Gaalassa ”kruunasimme” uuden Kunnia Gaian, Marita Johanssonin, perustajajäsenemme ja ensimmäisen puheenjohtajamme. Tämä taisi hieman herkistää Maritan ja olla myös yllätys Maritalle. Ilman häntä Gaia ei olisi se, mitä olemme tänään. Myös henkilökohtaisesti olen kiitollinen Maritalle kaikesta avusta ja tuesta, mitä olen häneltä aina saanut vuosien varrella.

Osin uusi, osin vanha hallitus jatkaa työskentelyään luonnollisesti myös ensi vuonna. Allekirjoittanut jatkaa puheenjohtajana vielä ensi vuoden. Uusia hallituksen jäseniä ovat Turun toiminnasta vastuun ottava Sanna Halttunen-Välimaa sekä Tarja Hagman, Hannelle Lindell ja Liisa Rantakari-Elliott. Nykyisestä hallituksesta mukana ovat edelleen Erja Virtaneva, Mia Ahlström ja Marja Nousiainen. Haluan kiittää lämpimästi hallituksen jättäviä Kristiina Paavolaa, Riitta Sedigiä, Jaana Kähöstä ja Maija Rinneheimoa.

Meillähän on niin ikään uusi assistentti, Nea Paavola. Yhteistyömme on alkanut todella vauhdikkaasti, nimittäin en oikein meinaa pysyä Nean vauhdissa mukana, niin nopeasti kaikki toimeksiannot hoituvat. Lämpimästi tervetuloa mukaan Nea!

Gaiassa on nyt noin 180 jäsentä ja uusia jäseniä on tullut lähes joka kuukausi mukaan – erityisen hienoa korona-aikana, tai ehkä juuri siitä syystä. Kun keskustelee uusien tai potentiaalisten jäsenten kanssa, on verkostoituminen suurin syy liittyä Gaiaan. Toki tilaisuudet ja kohtaamiset kiinnostavat, nehän osaltaan luovat juuri niitä verkostoitumisen mahdollisuuksia, mutta tutustuminen ja verkostoituminen ovat merkittävimmät motiivit tulla mukaan Gaian toimintaan. Gaiahan toimii ikään kuin alustana näille verkostoitumiselle.

Ennen kuin toivotan kaikille Gaia-ystävilleni oikein hyvää joulua, esitän yhden joulutoiveen. Kun ilmoittaudutte tilaisuuksiimme, oli ne sitten livenä tai verkossa ja olette estyneitä, peruuttakaa tulonne ja peruuttakaa se ajoissa. Varsinkin nyt, kun meillä on vielä rajoitettuja osallistujamääriä, on ikävää, että jonotuslistalla on kiinnostuneita, mutta perumattomien poisjäämisten vuoksi kiinnostuneet eivät olekaan mahtuneet tai ehtineet mukaan. Joka tapauksessa on näin kohteliasta huomioida järjestäjiä ja tilaisuuksien esiintyjiä. Ja tämä koskee myös webinaareja.

Ensi vuoden tilaisuuksia on jo nettisivuillamme ja lisää on tulossa. Tulkaa mukaan ja verkostoitukaa, se on meistä itsestämme kiinni. Mutta perukaa ajoissa, jos olette estyneitä.

Toivotan (siis kolmannen kerran) kaikille Gaioille ja heidän läheisilleen oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Sylva Vahtera
puheenjohtaja
Gaia Network