Puheenjohtajan kirje, helmikuu 2021

Hyvää ystävänpäivää ja alkanutta vuotta 2021 rakkaat Gaia-ystävät!

Olemme ehtineet jo tovin elää ja hengittää tätä vuotta. Valitettavasti vuosi alkoi koronan osalta liian tutuissa merkeissä, eli Gaian tilaisuuksien osalta tapaamme lähitulevaisuudessakin pääsääntöisesti virtuaalisesti. Alkuvuodesta olemme oppineet kriisiviestinnästä ja kuulleet KOKO Lahden upean tarinan. Erikoisherkkuna oli kokoontumissäännösten puitteissa toteutettu Teijon virkistävä päiväreissu.

Webinaareja on tulossa jatkossakin varsin säännöllisesti, jo ensi viikolla 17.2 on seuraava luvassa. Kerromme jäsenviesteissä tulevista tapahtumista, niin pääsette ilmoittautumaan heti mukaan. Kun kokoontumisrajoitukset edes vähän hellittävät, on meillä jo suunniteltu uusia kiinnostavia tilaisuuksia.

Vaikka viime vuosi oli tilaisuuksien järjestämisen ja Gaian ytimen, verkostoitumisen, kannalta erilaista ja haasteellistakin, niin joukkoomme liittyi peräti 35 uutta Gaiaa, mikä on enemmän kuin vuosiin. Erityisen ihanaa uusien Gaiojen osalta ovat minulle olleet soittamani tervetuliaispuhelut, ikään kuin olisi jutellut vanhojen ystävien kanssa, vaikka emme tunnekaan toisiamme entuudestaan. Gaia yhdistää kummasti, myös tunnetasolla.

Siitä pääsenkin tähän hetkeen ja viikonloppuna vietettävään ystävänpäivään. Meille suomalaisille alun perin antiikin Roomasta alkanut ja Yhdysvaltojen kautta rantautunut Valentine`s Day on pikemmin ystävyyden kuin romanttisen rakkauden juhlapäivä. Vaikka ystävänpäivä varmasti ansaitsee oman juhlapäivänsä, koen että ystävänpäivää pitää ja kannattaa viettää ihan jokaisena päivänä. Niin arvokkaita ystävät ovat, myötä- ja vastamäessä. Yksi parhaita asioita minulle Gaioissa ovat juuri ystävät, kun alun perin vieraista ja sitten tutuista Gaioista on tullut uusia ystäviä. Asia, jota ei kovin usein aikuisiällä kohtaa.

Joten Gaia-ystäväni, kohottakaamme malja näin virtuaalisesti YSTÄVYYDELLE, sille suurelle lahjalle jonka elämä meille tarjoaa.

Ystävyydellä,

Sylva Vahtera

Gaia Network, puheenjohtaja