Satumainen Saiturin joulu -baletti ja tutustuminen Kansallisbaletin kulisseihin ke 11.12.

Joulukuun puolivälissä pääsemme sukeltamaan Kansallisbaletin kulisseihin. Backstage-kierrostamme emännöi Kansallisbaletin tuotantosuunnittelija Maaria Hohti. Maaria esittelee meille Kansallisoopperan tiloja mukaan lukien huikaisevat esitysasujen varastot ja balettitossupajan, valottaa balettitanssijoiden arkea, ja kertoo tarinoita balettituotantojen taustoista.

Kulissikierroksen jälkeen siirrymme katsomon puolelle. Joulumieltä hakien, nautimme satumaisesta Saiturin Joulu -baletista. Balettilippu on omakustanteinen. Gaioille on varattu 25 lippua, tarvittaessa saamme lisälippuja. Liput ovat alennettuja ryhmälippuja, 85 euroa/kpl, ja sijaitsevat keskipermannolla. Gaia tarjoaa lasillisen kuohuvaa ennen balettia!

Tervetuloa verkostoitumaan ja nauttimaan baletin satumaisesta maailmasta!

Aika: ke 11.12.2024 Klo 17 (baletti alkaa klo 19)

Paikka: Suomen Kansallisooppera-ja baletti, Helsinginkatu 58

Sitova Ilmoittautuminen: jäsenjärjestelmän kautta 25.10. mennessä, lasku tulee sähköpostiisi ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lippumäärä pitää vahvistaa lokakuun lopussa, siksi aikainen ilmoittautuminen. Jos joudut perumaan osallistumisesi ilmoittautumisajan sulkeuduttua, lähetä viesti: tindepaavola@gmail.com sekä gaia.sahkoposti@gmail.com

Maaria Hohti on Kansallisbaletin tuotantosuunnittelija. Hän toimii taiteellisen johtajan apuna suunnittelussa, ja vastaa lisäksi hallinnollisesta puolesta kuten baletin budjetista, sopimuksista ja erilaisista kehityshankkeista. Maaria on pitkän linjan oopperalainen ja ollut töissä kansallisbaletissa jo lähes 22 vuotta. Taustaltaan Maaria on ranskalaisen filologian maisteri, pääaineena muinaisranska. Opiskelutaustansa takia Maaria ei kuitenkaan oopperalle päätynyt, vaan jo opiskeluajoista lähtien hän teki monenlaisia kulttuurialan tuotanto- ja viestintäalan töitä, ja monien pienten sattumusten kautta päädyin lopulta balettiin töihin. ”Työssäni saan yhdistää intohimoisesti rakastamani oopperan ja baletin mielekkääseen ja haasteelliseen hallinnolliseen työhön. Kansallisooppera ja -baletti on työpaikkana kansainvälinen ja monimuotoinen, kulttuurialalla monin paikoin edelläkävijä,” kuvailee Maaria omaa työtään.