Uusi Kansallinen ja Akseli Gallen-Kallela ke 15.2.2023

Tervetuloa kuulemaan uudistuvasta Kansallismuseosta ja näkemään suosittu Akseli Gallen-Kallela –näyttely!

Aika: keskiviikko 15.2.2023 klo 17.00–18.30 (–20.00)
Paikka: Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki

Kansallismuseo on yli satavuotisen historiansa suurimman rakennushankkeen alkuvaiheessa; ikonisen päärakennuksen viereen sijoittuva moderni uudisosa tuo tilaa voimakkaasti laajentuvalle toiminnalle ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia, sisältöjä ja yhteistyömuotoja erilaisille organisaatioille ja yleisöille.

Kulttuuriperinnön merkitys ja arvostus on korostunut Venäjän hyökkäyssodan myötä. Tässä tilaisuudessa pohdimme kulttuuriperinnön roolia johtamisen näkökulmasta.

Kansallismuseossa joulukuun alussa avautunut Akseli Gallen-Kallela –näyttely esittelee tunnettujen Kalevala-aiheisten maalausten lisäksi lahjakkaan taiteilijan monipuolista tuotantoa: maalauksia Suomesta ja ulkomaanmatkoilta, grafiikkaa, huonekaluja, tekstiilejä ja mitaleita sekä esineistöä Gallen-Kallelan elämän varrelta.

Ohjelma:
17.00 Saapuminen ja kokoontuminen Keskihalliin Gallen-Kallelan freskojen alle
17.15 Alkumaljat ja puheenvuorot Karhunpesässä
- Tervetuloa Kansallismuseoon, Gaiat! – Kristiina Paavola, Hallituksen puheenjohtaja, Gaia Network Association sekä Hannele Lindell, Liiketoiminnan kehityspäällikkö, Suomen kansallismuseo
- Kulttuuriperintö ja johtaminen – Elina Anttila, Ylijohtaja, Suomen kansallismuseo
- Uusi Kansallinen – Hanna Forssell, Yleisösuhdepäällikkö, Suomen kansallismuseo
17.45 Opastettu kierros Akseli Gallen-Kallela –näyttelyyn
18.30 Yhteisen ohjelman päätös – Kristiina Paavola, Gaia ja Hannele Lindell, SKM
18.35 Mahdollisuus kiertää omatoimisesti uudistetuissa perusnäyttelyissä, kokeilla Ingeborg Tott –virtuaalitodellisuuspeliä ja tehdä ostoksia museokaupassa. Museoravintola on auki klo 19 asti, museo sulkeutuu klo 20.

Ilmoittaudu jäsenjärjestelmään ke 8.2. mennessä.

Saapumisohje: Raitiovaunut 4 ja 10: Kansallismuseo-niminen pysäkki aivan museon edessä. Pysäköintihallit Finlandia Park, P Eliel ja P Kamppi. Kampin metro- ja bussiasemilta sekä rautatieasemalta n. 10 min kävely. Sisääntulo pääovesta.

Lämpimästi tervetuloa Kansallismuseoon!

Elina Anttila, Ylijohtaja

Hannele Lindell, Liiketoiminnan kehityspäällikkö

Hanna Forssell, Yleisösuhdepäällikkö