Suomen Laulun esittämä J.S. Bachin Matteus-passio pääsiäisenä Helsingissä 6.4. klo 19:00

Barokin ajan mestariteos, Johann Sebastian Bachin Matteus-passio kajahtaa pääsiäisen aikaan Helsingin Johanneksenkirkossa, kun 123-vuotisjuhlaansa viettävä sekakuoro Suomen Laulu pääsee jälleen esittämään tämän kirkkomusiikkiteosten helmen. Kuorolla ja Matteus-passiolla on pitkä yhteinen historia, sillä Suomen Laulun perustaja, Heikki Klemetti, toi passioesitysten perinteen Suomeen. Helsingin Johanneksenkirkko vakiintui esiintymispaikaksi jo varhain, ensimmäisen kerran Matteus-passio esitettiin siellä maaliskuussa 1921. Tulevana vuonna on vuorossa 93. esitys Johanneksenkirkossa, 111. kaikkiaan - tämän yli satavuotisen perinteen ovat katkaisseet vain sotavuodet ja pandemia. Kuorossa laulaa myös gaiamme Päivi Mäkynen.

Sekä kapellimestarina että teoksen kertojana eli evankelistana toimii tenori Topi Lehtipuu, ja muut solistit ovat barokkimusiikkiin erityisesti perehtyneitä laulajia eri puolilta Eurooppaa: katalonialainen sopraano Núria Rial, ranskalainen altto Delphine Galou, portugalilainen tenori Fernando Guimarães ja saksalainen bassobaritoni Ludwig Mittelhammer. Jeesuksen roolin tulkitsee brittiläinen baritoni Matthew Rose. Orkesterina toimii periodisoittimin soittava Suomalainen barokkiorkesteri.

Tämä passioiden passio on sävelletty kaksoiskuorolle ja -orkesterille sekä solistikaartille.  Riipaisevan kaunis alttoaaria "Erbarme dich" lie aarioista se tunnetuin, mutta läpi teoksen musiikki ja kertomus tempaavat mukaansa niin kuorolaiset kuin myös sellaiset kuulijat, joille passio on uusi kokemus. Matteus-passio päättyy vaikuttavaan loppukuoroon, "Ruhe sanfte", "lepää rauhassa" ja kolmen tunnin jälkeenkään teoksesta ei maltettaisi millään luopua, moni pyyhkii kyyneleitä vielä penkeistä noustessaankin. Sen musiikki on syvästi koskettavaa ja inhimillistä, tuoden kuulijoilleen lohtua sekä iloa.

Konsertti on Helsingissä Johanneksenkirkossa kiirastorstaina 6.4. klo 19.00.

Lipun hinta  52 euroa/hlo. Tee sitova ilmoittautuminen viimeistään 10.03.23 lähettämällä sähköpostia gaiasahkoposti@gmail.comMainitse lippuvarauksessa haluamasi lippumäärä ja puhelinnumerosi. Saat paluuviestissä lippulaskun, jonka eräpäivä on pe 24.3.23 

Liput odottavat sinua nimellä kirkon ovella lipunmyynnissä ennen konserttia.

Tervetuloa!